oude tuinen

Oude tuinen

Dergelijke tuinen lenen zich prima om te restaureren of om ze net een nieuw elan te geven. Oude hoeven, kastelen en herenhuizen spreken op zich al meestal tot de verbeelding, zeker als die nog eens gelegen zijn in een waardevol groengebied.

In deze tuin is de centrale as, een gravelpad met buxushaagjes , behouden. Deze werd gemengd met taxus om zekerheid te geven voor een langer bestaan (in die tijd kwamen de eerste buxusplagen op). De omranding aan de gazonzijde is echter organisch vormgegeven, dit in samenspel met de schaduwlijnen van de boomkruinen. Deze tuin heeft iets sprookjesachtig, de verbeelding slaat direkt op hol...

Sterk contrast tussen kleurenpracht border en het donkere bos.

Het gazon wordt hier wat later gemaaid, er staan immers bolgewassen en die moeten de kans krijgen zich weer vol te proppen. Dit proces voldoet zich tijdens het rotten van de bladeren, het hoge gras ontneemt dit minder fraaie aanzicht.

In de gravel (dolomiet) groeien spontaan Mexicaanse madeliefjes en kruiptijm. Een oude restant van Yucca staat hier zeer mooi.

Foto boven eind september bij zonsopgang. Onderstaande foto's eind oktober. Herfst en nostalgie gaan dikwijls nauw samen; stof voor impressionisten...