boerderijtuin

Boerderijtuinen

Alle onderstaande foto's zijn eigendom van Marc Verachtert.

Door gebruik te maken van lage hagen wordt het open karakter van de boerderijtuin behouden.
Dieren horen hier ook zeker thuis. Chabokippen hebben alle vrijheid in de tuin. Een ursusdraad aan de binnenzijde van de haag beschermt deze laatste. In de boomgaard scharrelen er kippen rond. De meeste bolgewassen zijn giftig, de kippen blijven er dus van af. Bij de bloemenweide met bijhorend bosje achterin, zwalpt er een hangbuikvarken rond; iedereens vriend!

Overzicht over een groot deel van de tuin wanneer men van opzij de tuin binnenkomt. De verschillende tuinkamers bevatten een boomgaard, een moes- en snijbloementuin en een dierenweide met bijhorend bosje.
Voor de woonkamer is er een ruim terras met vijver en moeras.
Een vlonderpad brengt ons verder de tuin in.

Een terugblik op de woning.
Het mooie grijze gebladerte van de knotwilgen is een zeer dankbare achtergrond voor kleurige borders. Heel wat wilgenrijen komen hier voor in het landschap.

Mooie bladplanten sieren de vijver. Mooi doorzicht naar de boomgaard die pas gemaaid is. (verknipte foto)

Ondertussen is onder impuls van de eigenaars - groenjournalist Marc Verachtert en zijn echtgenote Rita Vesschemoet - vooral de moestuin onder handen genomen. Dit tuingedeelte is nu een echte bezienswaardigheid. Nieuwe ontwikkelingen in de moestuinbouw worden hier uitgetest.

Het recente tuinhuis - een ontwerp van de eigenares - is onopvallend en goed geïntegreerd in de moestuin. De notelaar biedt schaduw op een bijhorend terrasje.