Beektuin

De beektuin

Een schorspaadje met weelderige beplanting brengt ons bij de beektuin. Een overloop van de vijver brengt het water in deze beek. Vervolgens via enkele watervalletjes en een rond poeltje
naar de strakke vijver voor de woning. Van hieruit wordt het dan teruggestuwd naar de grote vijver.

Grote hardsteendallen begrenzen het moeras met zijn vele dotterbloemen en Lysichyton. Vervolgens slingert een schorspaadje links en rechts van het beekje verbonden door brugjes.

Begin augustus heeft deze tuin een totaal ander beeld dan in het voorjaar.

Eind september. Prachtige gele verkleuring van de doodsbeenderenboom (Gymnocladus dioicus).

In april en mei is de beektuin het kleurrijkst.

Bosplanten

Door de aanwezigheid van de hiernaast gelegen dreef met eiken vormt deze tuin de ideale plaats voor bosplanten. Ze herbergt dan ook tal van winter- en lentebloeiers en is op zijn mooist in april. Dicentra cuccularia 'Pittsburg'

De beektuin is begrensd door een kastanje-houten afsluiting die begroeid is met tal van klimmers en steun geeft aan de hogere vaste planten. In de voorjaarsmaanden (hier april) zien we het vele blauw van Brunnera en geel van o.a. dotterbloemen en het venusschoentje (Cypripedium parviflorum var. pubescens)

De Veratrum viride is een Noord-Amerikaanse weideplant. Er bestaan ook enkele Europese soorten, meestal voorkomend in de Alpen. Naast de bloei zijn ook de gerimpelde bladeren zeer aantrekkelijk. In het voorjaar alert zijn voor slakken! Veelal bloeien deze planten ook pas om de twee jaar.